Bombardarea Vidinului

Bombardarea Vidinului
”Bombardarea Vidinului”
UP, 120/100 – Liviu Gheorghe (n. 10.03.1942 – d. 22.10.2005)
Deși s-a născut la București, Liviu Gheorghe s-a considerat toată viața calafatean, aceasta pentru că, la vârsta de 7 ani, s-a mutat cu familia în orașul de la Dunăre, unde și-a petrecut anii copilăriei și ai tinereții.
A absolvit Institutul de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu”, promoția 1969, fiind repartizat la Craiova, profesor de arte plastice, unde a activat până la pensionare, în 2004. Din 1969 până în 1990 a participat la multe expoziții colective județene, la Bienala de la Sala Dalles (1969), Pitești (1973). După 1980 a participat la expoziția de arte decorative de la Erfurt și a expus la Atheneum din Atena. În perioada 1984-1985 a făcut parte din colectivul de realizare a vitraliilor de la Palatul Cotroceni, Sălile Basarabilor și Cantacuzinilor.
Ca artist Liviu Gheorghe a oscilat între pictură, artă decorativă și bijuterie. Bijuteria a fost domeniul care i-a satisfăcut ”nevoia acută de formă, de sculpturalitate. Atent la structurile din natură, la bioforme, el încearcă uneori să obțină echivalențe plastice prin turnarea în masă a metalului. Alteori, elanul său imaginativ se desfășoară în zona abstracției, căpătând un caracter constructivist. Bijuteria lui Liviu Gheorghe, de un sobru rafinament, compulsează în formă mijloace ale sculpurii și picturii, reținând prin eleganța intelectuală a simplității, printr-o monumentalitate subtilă.” (Olga Bușneag)
”Bombardarea Vidinului” se află în patrimoniul Muzeului de Artă Calafat din 1977

Postări asemănătoare