Peisaj (Craiovița)

Peisaj (Craiovița)
”Peisaj (Craiovița)”
UP, 70/75
Constantin Niculescu
Născut pe 14 februarie 1944, în comuna Arcani, județul Gorj, pictorul Constantin Niculescu a absolvit Facultatea de Arte Plastice, București. Face parte dintr-o generație marcată și de alte nume consacrate – Horia Bernea și Ion Dumitriu, care i-au fost colegi de grupă.
Constantin Niculescu este un nume reprezentativ pentru pictura post-impresionistă actuală, activitatea sa fiind desfășurată în Craiova și în toată zona Olteniei. A avut numeroase expoziții personale, de grup si participari la manifestari nationale, lucrarile sale gasindu-se în muzeele de artă din Craiova si Calafat cât și în colecții particulare din țară și străinătate (S.U.A, Canada, Franța, Germania, Belgia, Olanda, Grecia si altele).
Temele ce constituie nota specifică a picturii sale vizează universul sătesc din Gorj si Dolj. Dintre numeroasele subiecte abordate, cele mai îndrăgite sunt: pridvorul, oblonul, pivnița, moara, hambarul precum si casele si interioarele de gospodării țărănești. Oblonul si pivnita sunt considerate ca un aport personal original in tematica picturii romanesti.
Criticul Dan Călin afirma că pictorul ”este adeptul unui stil al violențelor cromatice, vesele și al exaltărilor tonale” (Revista ”Arta”, nr.4 / 1983). Sursa: http://www.brauner.ro/cv.htm
”Peisaj (Craiovița)” se află în patrimoniul Muzeului de Artă Calafat din 1982.

Postări asemănătoare